Kulturni dnevnik

Preminuo Vladimir Veličković. Specijalno izdanje Kulturnog dnevnika biće posvećeno akademiku Veličkoviću, jednom od najistaknutijih srpskih slikara svih vremena.

 

 

U emisiji o liku i delu umetnika govore njegove kolege i prijatelji. Vladimir Veličković preminuo je u 85. godini, potvrdio je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić. "Prateći lepotu i energiju pokreta sa svojih slika, u neki njemu znani svet otišao je naš član Vladimir Veličković. Ostaje uteha da smo bili svedoci barem dela njegovog preleta", rekao je Kostić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]