Kulturni dnevnik

U Kulturnom dnevniku govorimo o 76. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Naša tema su i početak "Antika festa", pozorišnog festivala na lokalitetu Feliks Romulijana kod Zaječara i završetak 14. Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija". Kulturni dnevnik istražuje da li će posle prolećnih poplava Dom kulture Studentski grad ostvariti programe u novoj sezoni. Vodimo vas u galeriju ULUS-a, na izložbu Dušice i Milice Žarković "Ljubav je istina, slika je živa". U rubrici "Mi u svetu", u Klužu otkrivamo rumunsko blago aristokrata iz perioda od 16. do 19. veka. Gošća Kulturnog dnevnika je Vesna Kapor, dobitnica književne nagrade "Danko Popović".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]