Košarka: Srbija - Italija

Košarkaši Srbije nastavljaju sa pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo. Doputovali su u Kinu u grad Jengjing u kojem će odigrati tri prijateljske utakmice.

Prvi rival biće selekcija Italije, koju su naši košarkaši pobedili nedavno na Akropolis kupu. Tada su košarkaši Srbije bili vrlo ubedljivi mada su Italijanima falila tri igrača iz prve petorke. Zanimljivo je što će ove dve selekcije biti rivali u grupi na Svetskom prvenstvu, pa će u kratkom vremenskom periodu Srbija i Italija igrati tri puta.

Selektor Đorđević je definitivno ostao bez Teodosića i Milosavljevića tako da se već zna 12 igrača, koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu.

Do sada Srbija je odigrala sedam kontrolnih utakmica i svih sedam pobedila. Rezultati u pripremnom periodu nisu prioritet, ali je svakako važno zbog samopouzdanja da taj pobednički niz reprezentativci Srbije nastave i u sledeće tri prijateljske utakmcie.

Utakmica Srbija - Italija igra se u petak od 13 časova i 30 minuta. Direktan prenos je na našem Prvom programu, a komentator je Slobodan Šarenac.

broj komentara 0 pošalji komentar