Kulturni dnevnik

Debitantsko dugometražno ostvarenje "Ajvar" rediteljke Ane Marije Rosi, koje je premijerno prikazano na 26. Festivalu evropskog filma Palić, ima intenzivan festivalski život. Ovaj film, koji je za nepunih mesec dana postao miljenik i publike i kritike, večeras je prikazan na Dunav film festu u Smederevu. Tim povodom, Ana Marija Rosi je gošća Kulturnog dnevnika.

Interaktivnom izložbom u zgradi Radio Beograda, koja decenijama baštini nacionalnu istoriju i kulturu, otvoren je RTS Klub. U neobičnom prostoru Narodnog muzeja u Beogradu održan je koncert instrumentalnog, akustičnog multižanrovskog dua - gitariste Saše Markovića i pijanistkinje Kane Kamitsubo iz Japana. Prošlo je 50 godina od objavljivanja "Filozofije palanke" Radomira Konstantinovića - jedne od najživljih knjiga na srpskom jeziku. Šta je to subverzivno u Konstantinovićevoj "Filozofiji palanke" sa filozofom Ivanom Milenkovićem razgovarala je naša Vojka Pajkić Đorđević. Izložba Dejvida Linča u Mančesteru prvi put prikazuje više od 60 radova kultnog reditelja, koji su nastajali u periodu od kasnih šezdesetih godina do danas.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Miloš Ačanski

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]