Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je scenski umetnik i književnik Božidar Mandić, osnivač "Porodice bistrih potoka" i festivala "Šumes".

U Smederevu je otvoreno drugo izdanje "Dunav film festa". U Aranđelovcu su održani "Dani Živana Saramandića". U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti je otvorena izložba radova Maria Đikovića. Završen je Bir fest, što je povod za istraživanje načina selekcije letnjih muzičkih festivala. Na Frindž festivalu u Edinburgu ove godine se igra čak 3841 predstava. U naše bioskope je stigao novi film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", a reč kritike daje Đorđe Bajić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Ana Tasić
Montažer Anika Tesla
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]