Kulturni dnevnik

Na konferenciji za novinare u novom scenskom prostoru Radionica Narodnog pozorišta, najavljen je početak proba drame "Nečista krv" Borisava Stankovića, u režiji Milana Neškovića i opere "Koštana" Petra Konjovića, u režiji Juga Radivojevića.

U Šangaju je izvedeno delo Branke Popović "Na tom veoma dalekom mestu" za simfonijski orkestar. Kompozicija je narudžbina Šangajskog konzervatorijuma, a pisana je za stare kineske instrumente erhu i jang ćin.

U maloj sali Kolarčeve zadužbine predstavljena je knjiga Todora Kuljića "Prognani pojmovi" Neoliberalna pojmovna revizija misli o društvu.

Povodom obeležavanja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta, Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije emituje dokumentarno-igrani serijal Narodno pozorište u 10 činova. Deseta, poslednja epizoda zove se "Garderoberka". U ovoj epizodi svoju poslednju ulogu odigrao je Predrag Ejdus.

U okviru takmičarskog progama Fokus Evropa na predstojećem FEST-u biće prikazan film "Veran čovek" Luja Garela sa Leticijom Kastom u naslovnoj ulozi.

Nakon filma "S/Kidanje" iz 2013. godine, pred gledaoce stiže još jedno ostvarenje reditelja Koste Đorđevića, film "Reži". Tim povodom, Kosta Đorđević je večeras u Kulturnom dnevniku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić

Realizator: Maja Mandić

Montaža: Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar