Kulturni dnevnik

Gošća Kulturnog dnevnika je je ovogodišnja dobitnica operske nagrade Fondacije "Breda Kalef" koja se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta, prvakinja Opere, mecosopran Nataša Jović Trivić.

Izvođenjem opere "Pajaci" Ruđera Leonkavala u režiji Juga Radivojevića, Kamerna opera Madlenijanum obeležila dvadeset godina od prve premijere.

U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda održana je prva konfernecija za novinare povodom predstojećeg 47. Festa koji će biti održan od 22. februara do 03. marta.2019.

Izvođenjem opera Klaudija Monteverdija na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, završen je međunarodni festival klasične muzike "Rosi fest".

U pripremi je dokumentarni film i tri televizijske epizode "Povratak kući", reditelja i kreativnog direktora RTS-a Borisa Miljkovića, koje su posvećene stvaralaštvu Marine Abramović. Emisije će na nešm programu biti emitovane krajem leta, u susret njenoj velikoj beograskoj retrospektivi. Ekskluzivno, predstavljamo insert iz ovog projekta.

U godini kada svet obeležava 500 godina od smrti renesansnog majstora Leonarda da Vinčija, vodimo vas u "Leonardov muzej" koji se nalazi u u blizini Firence u rodnom mestu velikog umetnika. 

Urednik: Lidija Božić
Montažer: Goran Tomić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar