Kulturni dnevnik

Povodom resitala 24. januara u Galeriji SANU, gost Kulturnog dnevnika je pijanista Aleksandar Sinčuk.

Vladimiru Tabaševiću za roman "Zablude Svetog Sebastijana" uručena je ovogodišnja NIN-ova nagrada za najbolji roman u svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, a u Studentskom kulturnom centru u Beogradu održan je koncert soprana Ljudmile Popović i pijanistkinje Milice Ilić.

Predstava "Otac" nastala po delu Augusta Strindberga u režiji Marka Misirače premijerno je izvedena u Kragujevcu u Knjaževsko-srpskom teatru.

U Subotici u pozorištu Kostolanji Deže premijerno je odigrana predstava "Fakultet za pozorišnog gledaoca", po tekstu Ištvana Tašnadia u režiji Andraša Urbana.

Na Kolarcu u okviru programskog ciklusa "Poezija uživo" organizovano je pesničko veče akademika Ljubomira Simovića.

Kulturni dnevnik predstavlja knjigu Vesne Kapor, pripovednu zbirku lirske proze "Venac za oca" i vodi vas u Veltam Forest, londonsku prestonicu kulture u 2019. godini..

Svake večeri, od ponedeljka do petka, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar