Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je akademik Ljubomir Simović, koji će u okviru programskog ciklusa Poezija Uživo, koji organizuje Radio Beograd 2, u subotu održati poetsko veče u Kolarčevoj zadužbini, uz direktan prenos na talasima ovog radija.

"Tvoje priče" naziv je programa u Narodnom muzeju u Beogradu, u okviru kojeg će biti predstavljene zbirke digitalizovanih ličnih predmeta, svedočanstava i priča posetilaca, koje su povezane sa eksponatima stalne postavke ovog muzeja.

Jedan od najboljih trubača sveta, Sergej Nakarjakov, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini. Slavni trubač gostovao je u Beogradu 2010. godine, a ovog puta izvešće koncert za trubu i orkestar jermenskog kompozitora Grigorija Arutunjana.

Predstavljamo vam novu knjigu Vesne Kapor, dobitnice nagrade "Miloš Crnjanski". Zbirku "Venac za oca" čini trinaest priča koje odlikuje posebno naglašen senzibilitet poetske slike.

Putujuću izložbu Marine Abramović "Čistač", koju je u Firenci, gde traje još ovog vikenda, posetilo više od 200 000 ljudi, u septembru ove godine moći će da vidi i beogradska publika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Branislav Popović
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar