Kulturni dnevnik

Gost je dr Maja Stanković, vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije "Singidunum", dobitnik Nagrade "Lazar Trifunović" za najbolju likovnu kritiku 2018. za istorijskoumetničku studiju "Umetnost je ono što čini život zanimljivijim od umetnosti" i teorijsku kritiku objavljenu na portalu Studije savremenosti.

Povodom završetka 18. igranog filma "Uprkos magli", naš čuveni reditelj, Goran Paskaljević, i Đuzepe Eusebija, koscenarista i pomoćnik reditelja, dali su nam ekskluzivnu izjavu.

12. Kustendorf svečano će biti zatvoren sutra dodelom nagrada. O tome koliko su ovakvi festivali važni za mlade autore i o svojoj karijeri, za Kulturni dnevnik govori glumac Met Dilon.

U Francuskom institutu priređena je izložba "Saputnici", inspirisana biografijama nekih životinja koje su bile važne u razvoju ljudske civilizacije. Kustos Vladimir Palibrk odabrao je radove četiri autora iz Srbije i Francuske.

U Ustanovi "Gvarnerius" održan je koncert hora "Internacionalni beogradski pevači", koji okuplja četrdeset predstavnika diplomatskog kora, međunarodne zajednice i strane studente. Dela klasične, savremene i džez muzike izveli su na više jezika.

U Galeriji "Haos" otvorena je izložba radova na papiru "marginalnog umetnika" Joškina Šiljana.

Vodimo vas u Rim na izložbu neobičnog naziva "Klasično postaje pop. Od arheoloških istraživanja, kopija do nekih papazjanija". Postavka pokazuje kako su kopije dela klasične umetnosti u 18. veku postale preteča modernih suvenira.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović

Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar