Ubistvo s predumišljajem

Film prati dve ljubavne priče u ratnim vremenima Jelene Panić - Bulike i njene babe Jelene Ljubosavljević odvojene periodom od 50 godina mira.

Bulika, radeći na knjizi o svojoj baki prema dnevniku koji joj je od nje ostao, otkriva zamršene ljubavne odnose između njene bake, predratne gospođe i uobražene lepotice Jelene i mladog partizanskog oficira iz provincije, Krsmana, ali i sina njenog očuha, Jovana.

U tek oslobođenom Beogradu u kome važe drugačija pravila hladna i otmena Jelena Ljubosavljević pokušava da se prilagodi novim prilikama, oslanjajući se na pomoć oficira OZNA-e Krsmana Jakšića, seljaka s Kopaonika, koji pripada novoj klasi povlašćenih.Jovan je zgrožen najezdom "primitivaca" i ljubomoran na Jeleninu vezu sa Krsmanom.

Bulika u ratnoj 1992. sreće mladog ranjenika iz Moslavine, Bogdana Bilogorca, koji s nestrpljenjem očekuje svoje ozdravljenje kako bi se vratio na ratište.

Obe ljubavne priče se završavaju tragedijom: Jovan ubija Krsmana, a zatim i sebe, Bogdan gine na ratištu, a Bulika odlazi iz zemlje.

Uloge: Nebojša Glogovac, Branka Katić, Ana Sofrenović, Sergej Trifunović, Dragan Mićanović...
Režija: Gorčin Stojanović

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 24. jan 2019, 16:27) - Наташа [neregistrovani]

С.Селенић- екранизација

Одлична екранизација...Савршено прожети епски,лирски и драмски елементи..Један од бољих који је снимљен 90 тих.