Profesionalci: Andrej Merzlikin, glumac

Rođen je 1973 godine. Jedan je od najboljih i najpoznatijih ruskih glumaca. Diplomirao je na Institutu za kinematografiju Gerasimov u Moskvi, najprestižnijoj ruskoj akademiji za pozorište i film.

Kao student igrao je u filmu "Kako sam proveo leto". Za ulogu u tom filmu dobio je nagradu na Međunarodnom studentskom festivalu. Posle diplomiranja igrao je u međunarodnom pozorišnom projektu "Hotel Evropa" na scenama najznačajnijih evropskih pozorišta.

Široku popularnost stekao je posle uloge Dimona u kultnom ruskom filmu "Bumer". U filmu Nikite Mihalkova "Varljivo sunce 2" igrao je zapaženu ulogu tenkiste Nikolaja. Visoke glumačke domete potvrdio je u ratnom spektaklu "Tvrđava Brest" i filmu "Nećemo se opraštati" gde je igrao glavne uloge.

Kritičari ocenjuju da je Merzlikin glumac koji sa podjednakim uspehom igra pozitivne i negativne karaktere.Veoma zapažene glavne uloge imao je i u filmovima "Tenk", "Zelena kočija" i "Boris Godunov".

Različite uloge igrao je i u najpopularnijim ruskim televizijskim serijama . Redovno igra i u najpoznatijim moskovskim pozotištima. Dobitnik je više ruskih i međunarodnih nagrada.

Otac je četvoro dece i živi u Moskvi.

Autor emisije: Dragan Stanojević 

broj komentara 0 pošalji komentar