Čitaj mi!

Plava ptica: Tristota epizoda i jedan maskenbal

Plava ptica premijerno poleće tristoti put! U to ime su stanovnici plavoptičastog dvorišta organizovali maskenbal. Pogledajte ko se u šta maskirao i kakve je to zavrzlame donelo u let...

Jubilarni tristoti let! Borka i Osman nisu gordi i ne bi se hvalili time, ali je Gospođa Ž organizovala maskenbal u plavoptičastom dvorištu. I tako je počeo čitav niz nesporazuma.

"Plava ptica"

Gospođa Ž ostavlja frak Gospodinu Dž-u, nadajući se da će shvatiti njenu poruku. Brzom brzinom odlazi da se sprema za maskeNbal. E, ne bi to bila Gospođa Ž da se ne vrati da objasni zašto tako izgovara reč "maskenbal" sa naglašenim N. Da ne dužimo, postoji u našoj ekipi neko ko je zadužen za to i svi znamo ko je... tek uglavnom, ona odlazi, ali dolazi Borka.

Zanimljivo! Odlučila je da se maskira u vojnika. Međutim, taj kostim joj se baš ne dopada, sve joj je nekako veliko i bezvezno. Shvata da ima još vremena da nađe novi kostim i odlazi baš u momentu kada dolazi Osman, još uvek bez kostima.

"Plava ptica"

Od Gospodina Dž-a pokušava da sazna u šta je Borka maskirana, kako bi tim putem krenuo do njenog srca. Ali Gospodin Dž ne bi bio Dž da ne napravi zbrku i kaže mu pogrešnu informaciju.

Osman, očekujući pametnu Borčicu, bira da postane Isak Njutn, međutim Borka se pojavljuje kao glupa princeza, koju nauka uopšte ne zanima. Čitav Osmanov plan ne da nije uspeo, nego je čak kod Borke izazvao netrpeljivost. I moglo bi da se pomisli da je to vrhunac zabune, ali ne!

"Plava ptica"

Iz svoje kućice izlazi Gospođa Ž, spremna da se uda - u venčanici sa bidermajerom, očekujući Gospodina Dž-a u odelu i fraku, kako dolikuje mladoženji. Međutim, on je frak iskoristio za nešto potpuno drugo - da postane nešto između pajaca i klovna. Potpuna zbrka i svi nezadovoljni!

Gospođa Ž plače od očaja, Gospodin Dž beži glavom bez obzira, a Osman i Borka odlaze u državu festivala i karnevala - Trinidad i Tobago! Posle putovanja je ipak sve lakše. Slegnu se utisci, lakše se kaže priznaju greške, lakše se prašta... I, kao u kakvoj bajci, na kraju sve dođe na svoje. Po ko zna koji put neki su se izvinili, neki prešli preko svega, pala su pomirenja i sve se završava smehom i radošću.

"Plava ptica"

Usput se odgonetne pitalica, napravi po koji zanimljivi zalogaj, gusarska posada ulovi znanje i krene dalje, a Osman se sa drugarićima pozdravi šućurpućurastim pozdravom.

Sve epizode, pa i ovu, naći ćete na našem youtube-kanalu ili na platformi rtsplaneta.rs.

"Plava ptica"

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.