Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

Ekipa Magazina Srbije na vezi prisustvovala je ovog vikenda u Štutgartu završnoj Investicionoj i poslovnoj konferenciji čiji je osnovni cilj povezivanje privrednih preduzeća i banja iz Srbije sa našima u dijaspori (Austrija, Nemačka, Švajcarska).

Na jednom mestu našli su se predstavnici Privrednih komora Srbije i Nemačke, uz podršku Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika, a u okviru projekta "Link up" i uz podršku ambasada i konzulata u državama nemačkog govornog područja.

Gost emisije ministar u Vladi Srbije zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, jedan od učesnika ove konferencije kao i prethodnih. Biće to prilika da se osvrne i na prvih sto dana rada i poseta našim ljudima u dijaspori.

Ekskluzivno za emisiju govore: dr Snežana Janković, ambasador RS u Berlinu, Martijn Pluim, direktor ICMPD, jedan od domaćina skupa, Dragan Dimitrijević, generalni konzul RS u Štutgartu kao i Tamer Kilić ICMPD, šef regiona zapadni Balkan i Turska, dr Ana Scherer, lekar iz Štutgarta, Božidar Vučurović, generalni konzul RS u Minhenu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, Zoran Jeremić, dugogodišnji ambasador u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj i Borislav Kapetanović, preduzetnik iz Beča i jedan od koordinatora skupa.

Muzički gosti emisije Ivan Milinković, vokalni solista i KUD "Milomir Petrović" iz Sremčice.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović.

Snimatelj Dimitrije Hadži Nikolić.

Reditelj emisije Dragica Gačić.