Čitaj mi!

Srbija na vezi

Diplomski dugometražni igrani film Nine Ognjanović "Ovuda će proći put" osvojio je dva priznanja na 29. filmskom festivalu "Slemdens" u SAD gde je imao svetsku premijeru.

Film je osvojio nagradu publike, kao i specijalno priznanje žirija u kategoriji igrani film i jedini je koji je dobio čistu peticu. "Ovuda će proći put" je priča o neočekivanoj poseti koja iz korena menja život malog izolovanog mesta u Srbiji. Osamnaestogodišnja Jana učiniće sve da spase stranca za kojeg misli da će je odvesti daleko odatle... Gošća emisije je scenaristkinja i rediteljka filma - Nina Ognjanović.

Tanja Milosavljević je naučni istraživač, publicista, lektor, prevodilac... Nakon završrnog fakulteta, nastavlja obrazovanje u Francuskoj gde je i doktorirala. Danas živi blizu Sen Tropea i radi kao prosvetni inspektor. Svoje rodno Vranje nosi u srcu o čemu govori i njena knjiga "Kd se otisnem u bel svet". Sa Tanjom Milosavljević razgovarala je Vanja Vasić.

U La Pazu, prestonici Bolivije, 26. januara otvorena je izložba pod nazivom "Neprel", umetnice iz Srbije, tačnije Leskovca - Aleksandre Ane Mikarić. Otvaranje ove izložbe privuklo je veliku pažnju značajnih imena umetničke scene Bolivije, a publika će moći da je pogleda do 11. februara.

Srbi na Floridi organizovali su svoj festival sa koga izveštava Aleksandar Žigić.

Nedavno je u Kolarčevoj zadužbini predstavljena knjiga Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora profesora Dragoslava Ćetkovića. Promociju je pratio Vladan Rakić.

Urednici emisije Tanja Adamović i Goran Maslar

Realizacija Ernestina Gligorijević