Čitaj mi!

Bunt

U novom izdanju emisije "Bunt" videćete koji će spotovi ugledati svetlost malih ekrana, saznaćete koji su se novi albumi pojavili, koji nas koncerti očekuju, kao i detalje o ovogodišnjem izdanju muzičke konferencije Kontakt.

Bend Repetitor najavljuje vinilno reizdanje prvog albuma "Sve što vidim je prvi put", koji je izašao pre 14 godina uz podršku producenta Borisa Mladenovića iz grupe Jarboli u prostoru nekadašnjeg Bigz-a.

Branka Glavonjić
Branka Glavonjić

Ekipa Bunta ugostila je frontmena legendarnih Vampira, Aleksandra Erakovića Eru, koji govori o novom albumu pod nazivom "Letimo", između ostalog otkrićete da li su ostali verni svom, prepoznatljivom zvuku i kada će održati koncert u Beogradu.

Koncertna scena ispunjena je različitim događajima, a Aleksandar Karadžić, poznatiji kao Arigo Saki, osnivač i gitarista Prljavog inspektora Blaže i Kljunova, najavljuje koncertnu promociju debi albuma "Da li te stvarno zanima". Na ovom koncertu pored Blaže gostovaće veliki broj domaćih muzičara a koncert će biti održan 14. februara u klubu Doma Omladine.

Nakon uspešnih koncerata u regionu i Beogradu, Marko Joković Muki, frontmen benda Jorgovani, ispričao nam je kroz kakve je promene, uspehe i padove prošao ovaj bend, koji je pre deceniju nastao kao hibrid nekoliko bendova.

Vuk Popadić iz benda 16 Osam 23 je uvek rado viđen gost Bunta koji je, između ostalog, uradio i dizajn kompilacije "Dani koji izmiču", na kojoj se nalaze pesme i bendova sa Bunt rok festivala. Na ovoj kompilaciji nalazi se i pesma benda 16 Osam 23 "Sveznajuća neznalica", televizijska premijera spota za ovu pesmu biće u Buntu. Kompilacija "Dani koji izmiču" predstavlja jedno od mogućih lica regionalne muzičke scene, o njoj i muzičkoj konferenciji Kontakt govori Jovana Coka Stanković. Kontakt se održava od 23. do 25. marta, nastupiće i izvođači različitih muzičkih pravaca, koji će nastaviti dobru muzičku praksu.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Nikola Sabovljević i Maja Radivojević