Čitaj mi!

Tajne vinove loze, druga sezona

Okosnica druge sezone je i dalje vino. Glavna radnja se vrti oko vina sorte Bagrina, proizvodnje vina Teodora i jednog novog vina koje Zoran pravi u vinariji "Tomović" u Subotici.

Glavni junak Vuk ovog puta nije na domaćem terenu, za sever ga veže imperija koju je izgradio, Jelena sa kojom se još uvek nije formalno razveo, i njihova zajednička briga za ćerku Anju koja putuje po svetu, kao da hoće da pobegne od njih... I, naravno, Vera, koja primećuje da Vuka ne drži mesto i da još uvek nije raskrstio sa prošlošću. Vuk je bio ključna ličnost u vođenju vinarije "Tomović". Sada ga nema i pitanje je da li će vinarija bez njega opstati. Pojavljuju se konkurenti koji žele da otkupe vinariju i unište je.

Vera paralelno otpočinje istragu o roditeljima koje je izgubila kao mala, što će kasnije postati od presudnog značaja za samu proizvodnju "Teodore"... Dok se na severu, nad domom porodice Tomović, nadvija nova moćna i misteriozna figura, nekadašnji Radulov štićenik, a sada svetski uspešan biznismen koji se, posle mnogo godina, vraća iz Nemačke u svoje rodno mesto - Kosta. Ko je Kosta, misteriozna ličnost, kontraverzni biznismen, dobrotvor, kako se predstavlja ili zlotvor, kako Vuk misli?

Ljubav Vere i Vuka je stavljena na najveći test do sada. Oni će morati da pokažu da su najjači onda kad im je najteže, jer ulog ovog puta nije samo njihov odnos, već čitava porodica, kao i vino za koje su se sve ove godine borili.

Druga epizoda

Verin vinograd u istočnoj Srbiji je spaljen. Verin sin, Marko, pokušava da spasi šta se spasiti može. Hoće da kupi zemlju od svog suseda koja bi mogla da im pomogne da se ponovo vrate u vinogradarski posao. Međutim, tu zemlju je kupio biznismen iz Subotice, Dragić, koji se bavi hotelijerstvom i kockarnicama.

Vera je, s druge strane, opsednuta prošlošću. Pokušava da dođe do informacija da li postoji neka skrivena pozadina iza saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli njeni roditelji kad je ona imala četiri godine. Vera bi želela da uz pomoć tog otkrića sazna nešto više o svom poreklu.

Igraju Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić, Milica Zarić, Dara Džokić i Anita Mančić.

Režija: Ana Marija Rosi, Gorčin Stojanović, Marko Glušič i Dejan Karaklajić