Čitaj mi!

Tajne vinove loze, druga sezona

Okosnica druge sezone je i dalje vino. Glavna radnja se vrti oko vina sorte Bagrina, proizvodnje vina Teodora i jednog novog vina koje Zoran pravi u vinariji "Tomović" u Subotici.

Glavni junak Vuk ovog puta nije na domaćem terenu, za sever ga veže imperija koju je izgradio, Jelena sa kojom se još uvek nije formalno razveo, i njihova zajednička briga za ćerku Anju koja putuje po svetu, kao da hoće da pobegne od njih... I, naravno, Vera, koja primećuje da Vuka ne drži mesto i da još uvek nije raskrstio sa prošlošću. Vuk je bio ključna ličnost u vođenju vinarije "Tomović". Sada ga nema i pitanje je da li će vinarija bez njega opstati. Pojavljuju se konkurenti koji žele da otkupe vinariju i unište je.

Vera paralelno otpočinje istragu o roditeljima koje je izgubila kao mala, što će kasnije postati od presudnog značaja za samu proizvodnju "Teodore"... Dok se na severu, nad domom porodice Tomović, nadvija nova moćna i misteriozna figura, nekadašnji Radulov štićenik, a sada svetski uspešan biznismen koji se, posle mnogo godina, vraća iz Nemačke u svoje rodno mesto - Kosta. Ko je Kosta, misteriozna ličnost, kontraverzni biznismen, dobrotvor, kako se predstavlja ili zlotvor, kako Vuk misli?

Ljubav Vere i Vuka je stavljena na najveći test do sada. Oni će morati da pokažu da su najjači onda kad im je najteže, jer ulog ovog puta nije samo njihov odnos, već čitava porodica, kao i vino za koje su se sve ove godine borili.

Prva epizoda

Vera i Vuk konačno žive zajedno u istočnoj Srbiji, posle dugo godina čekanja da se njihova ljubav realizuje.

Vera, ipak, ne može da se navikne na novu situaciju. Stalno je proganjaju duhovi prošlosti. Priseća se svojih roditelja koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći, a dodatni problem joj je to što se njen bivši muž Nenad, za kojeg je verovala da je mrtav, zapravo krio u manastiru kao monah Ilarion.

Sada je, barem po zvaničnoj verziji, preminuo i Ilarion, ali Vera je i dalje nespokojna kad god se pomene Nenad/Ilarion. Lokalni policajac Veri i Vuku kaže da istina o tome da su Nenad i Ilarion ista osoba nikako ne bi smelo da bude otkrivena.

Igraju Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić, Milica Zarić, Dara Džokić i Anita Mančić.

Režija: Ana Marija Rosi, Gorčin Stojanović, Marko Glušič i Dejan Karaklajić