Čitaj mi!

Oko: Dodik pobednik drame u Banjaluci, Željko i Željka zajedno u Sarajevu

Izbori u Bosni i Hercegovini: rezultati i komentari

Milorad Dodik novi je predsednik Republike Srpske. Željka Cvijanović novi je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine; Denis Bećirović je ubedljivom pobedom nad Bakirom Izetbegovićem postao bošnjački član a Željko Komšić ostaje na mestu hrvatskog člana Predsedništva posle ipak, neizvesne pobede nad Borjanom Krišto. Kristijan Šmit odmah pošto se završilo glasanje nametnuo je promenu Izbornog zakona. To su najvažnije vesti iz dramatične večeri i noći u Bosni i Hercegovini.

Da li poraz Bakira Izetbegovića može da znači i kraj dinastije Izetbegović? Kako to da su Bošnjaci glasali za SDA a protiv Bakira?

Šta za bosanskohercegovačke Hrvate znači to što će da ih četvrti put predstavlja čovek koji u većinski hrvatskim mestima u Zapadnoj Hercegovini osvaja manje od dva odsto glasova?Da li će to tek da antagonizuje odnose u Federaciji?

Ko je Denis Bećirović, novi bošnjački član Predsedništva?

I naposletku šta se menja u Republici Srpskoj a šta ostaje isto? Da li je izbegnut najgori scenario: ulica? U čemu je tajna ubedljive pobede Željke Cvijanović? Šta Dodik vraća u Banjaluku?

Kako to da je Jelena Trivić napravila odličan rezultat i da li ga je upropastila slavljem posle tri četvrtine prebrojanih glasova?

Gosti:

Vojislav Savić, politikolog iz Banjaluke

Despot Kovačević, docent na Fakultetu političkih nauka u Beogradu

Muharem Bazdulj, pisac

Autor emisije: Gorislav Papić