Čitaj mi!

Moj rođak sa sela

Dvadesetčetvrta epizoda: "Kao brijač"

Drakče, nakon nekoliko meseci, dolazi kod Rajne i ponudi joj da pođe sa njim u Vrnjačku Banju i da tamo zajedno nastupaju kao duet. U kući Maleševića, svi su zatečeni Drakčetovim odlaskom. On se pozdravi sa svima, a posebno sa svojim konjem Doratom, i odlazi po Rajnu. Drakče je čeka ispred njene kuće, ali Rajna se ne pojavljuje. Drakče je već spreman da krene sam, ali, u poslednji čas pojavljuje se i Rajna sa spakovanim koferom za put. Njih dvoje voze se noću ka Vrnjačkoj Banji i razgovaraju o svemu. U kasno veče stižu do vile Drakčetove majke. Drakče smešta Rajnu u gostinjsku sobu, ali mu ona kaže da ne želi da spava sama kao kod kuće. Njih dvoje ipak provedu noć zajedno, vodeći ljubav.

"Moj rođak sa sela"

U ranu zoru, u kući Maleševića, Rajku iznenada pozli. On natera Bisu da mu dovede Mališu, kojem kaže da hitno ode po Vranića koji se vratio sa svadbenog putovanja i da mu ga dovede. Vranić dolazi i Rajko mu kaže da su Milena i Drakče napustili porodičnu kuću i otišli svako na svoju stranu. Za slučaj svoje smrti Rajko pokaže Vraniću mesto gde mu stoji novac za sahranu i ispriča mu pravu istinu o istorijatu njihove porodice. Vranić ga posavetuje da ode kod lekara, ali Rajko to odbije.

Drakče odlazi po doručak za njega i Rajnu u grad. Tamo sreće svoju davnašnju ljubavnicu Nenu i njenu drugaricu Lelu. Njih dve ga ubede da pođe njihovoj kući... na kafu...

U glavnim ulogama: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Vera Čukić, Suzana Lukić, Lazar Dubovac... specijalni gosti: Vjera Mujović, Bojana Kovačević, Ivana Kovačević.

Urednik serije: Marko Novaković

Direktor fotografije: Nebojša Bašić

Pisac scenarija: Radoslav Pavlović

Scenograf: Dejan Anđelković

Reditelj: Marko Marinković

Kostimograf: Nevena Milovanović

Izvršni producent: Zoran Janković

Montažeri: Goran Mitrović

Kompozitor: Dragoljub Ilić Branislav Godić