Čitaj mi!

Srbija na vezi

Večeras vas vodimo u Moskvu, Tursku, Australiju i Sloveniju.

Naša gošća je Staša Nikolić, glumica. Ona je posle diplomskog na FDU, nastavila usavršavanje kao jedini strani student na prestižnoj moskovskoj akademiji, koju je osnovao Stanislavski.

Mina i Aleksa Birtašević, brat i sestra su deca naših iseljenika u Australiju. Iako, su odavde otišli kao mali, odlično govore srpski, poznaju kulturu i običaje i često dolaze u posetu rodbini. Nama su ispričali šta im se dopada u Australiji, a šta u Srbijii I kako izgleda život na relaciji između te dve zemlje.

U gostima nam je I Anes Biberović, direktor festivala "Sarimsakli trophy" koji se već dve decenije održava u poznatom turskom letovalištu na obali Egeja. Krajem juna I početkom jula običaje I tradiciju Balkana na ovom festivalu predstavljaće I KUD "Abrašević" iz Kraljeva. Za našu publiku pripremili su jednu izvornu pesmu I igre iz Dragačeva.

Iz cenra slovenačke prestonice izmešten je saobraćaj. Građanima i turistima su na raspolaganju eko vozić i kavaliri - električna vozila koja ne zagađuju i ne prave buku. Zanimljivo je da su u ovaj projek uključeni i naši ljudi. Više o tome u priči kolega iz Ekološke redakcije.

Urednici: Dragana Živojnović I Dušan Žarković

Realizacija: Ernestina Gligorijević