Čitaj mi!

Bunt: Viva Vops, Morž, Festival Vjetra, Epilog, Atheist Rap

U novom izdanju emisije „Bunt" očekuje vas uživo nastup benda „Viva Vops" u studiju 8 na Košutnjaku.

Ovaj upečatljiv i jedinstven sastav je poneo titulu najboljeg na 3. „Bunt rok festivalu". Ovom prilikom izveli su tri pesme „Betonirano Sunce", „Rokamo Jako" i „Rasprodaja Sreće" koje će se naći na njihovom albumu prvencu koji će uskoro izaći. O radu „Viva Vopsa", nezaboravnim trenucima sa festivala, temama koje ih inspirišu i na koji to način posmatraju današnju muziku su neke od tema o kojima su članovi benda Aleksandar Ćurčić i Marko Janković razgovarali sa autorkom „Bunta", Brankom Glavonjić.

Branka Glavonjić
Branka Glavonjić

Ekipa emisije „Bunt" je bila u Tivtu na prvom „Festivalu Vjetra" u okviru kojeg se održao i 3. festival alternativne kulture „Morž" koji je zatvoren koncertom „Lagane Srede". „Festival Vjetra" je potekao iz želje jedriličarskog kluba „Delfin" da sa lokalnim, ali i međunarodnim gostima podele program bogat raznovrsnim kulturnim, umetničkim i edukativnim sadržajima. A kako je sve to izgledalo i koje sve to interesantne sagovornike smo sreli, saznaćete u „Buntu".
Nedavno se u Kragujevcu održao koncert legendarnog „Smaka", kada je kao predgrupa nastupila grupa „Epilog". To je bio samo jedan od razloga za razgovor sa gitaristom i pokretačem benda „Epilog", Draganom Uroševićem Urošem.

Stefan Jovčić
Stefan Jovčić

Beograd je oduvek obilovao sjajnim koncertnim prostorima sa različitim kapacitetima, a upravo ove nedelje nas očekuju dva, i to u kultnoj Barutani.

20. maja, „Atheist Rap" slavi svoj 33. rođendan i obeležava 1000. koncert upravo tamo, dok nas u nedelju, 22. maja, u okviru evropske turneje, očekuje nastup fantastične bluz gitaristkinje i pevačice, Ane Popović, kada će promovisati svoj aktuelni album „Live for Live".

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Filip Čolović