Čitaj mi!

Velika iluzija - Od Svadbe do Nečiste krvi

Ispratili smo "Crnu svadbu" i dočekujemo "Nečistu krv". U "Krupnom planu" Velike iluzije - Goran Stanković i Dragan Mićanović o dugo očekivanoj seriji nastaloj po pričama Bore Stankovića, a Nemanja Ćipranić i Borka Tomović o nerazjašnjenim misterijama psihološkog trilera sa elementima horora.

Od klasike do žanrovskih osveženja, širok je raspon u kome se prepoznaje raznolikost i kvalitet srpske televizijske produkcije koja pomera granice. Ovu epizodu "Velike iluzije" posvećujemo serijama na RTS-u.

"Velika iluzija", Goran Stanković

Nakon uspešnog festivalskog i bioskopskog života filma "Nečista krv-greh predaka", stiže serija od deset jednočasovnih epizoda. Uzbudljiva, melanholična, koloritna porodična saga donosi priču o tri generacije.

"Velika iluzija", Dragan Mićanović

Po temi i žanrovskoj pripadnosti, nesumnjivo najintrigantnija u 2021. serija o kojoj se najviše priča i polemiše je "Crna svadba". Ko je crni vojvoda, a ko kapetan - u rešavanju kompleksne slagalice, osim junaka serije, učestvovali su aktivno i gledaoci.

"Velika iluzija", Nemanja Ćipranić, Borka Tomović i Sandra Perović

Najavljujemo nove domaće serije u 2021. - u susret drugoj sezoni novih "Kamiondžija" u "Premotavanju" se podsećamo jedne od poslednjih jugoslovenskih televizijskih serija snimljenih u crno-beloj tehnici koja je iznedrila legendarne junake Paju i Jareta.

"Velika iluzija", Sandra Perović

Autor i urednik: Sandra Perović
Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić