Čitaj mi!

Naši susreti: Čovek sa tri karijere

U portretnoj emisiji "Čovek sa tri karijere", upoznaćete prof. dr Zdeslava Zdenka Milinkovića, koji je u jednoj životnoj karijeri napravio tri, što samo po sebi podstiče novinara na susret sa takvom ličnošću. Njegovo profesionalno opredeljenje i čestitost kojom zrači, nasleđe je porodične priče.

Častoljublje i patriotizam, zdrava ambicija i entuzijazam dali su veliki odraz u njegovoj bogatoj karijeri - spinalnog ortopedskog hirurga i svetski priznatog medicinskog stručnjaka, dugogodišnjeg upravnika Spinalnog centra Ortopedsko hirurške bolnice Banjica, velikog sportiste, ali pre svega, besprekornog roditelja i supruga.

Autor je izvanrednog inovativnog projekta pod sloganom "Ispravi se i vežbaj", koji ima, ne samo aktuelni, već i dalekosežni značaj.

Pored svih postignutih uspeha u sportu i zasluga koje ima kao sportski lekar, znamenit je po tome što je već dugi niz godina i aktuelni lekar Srpske teniske reprezentacije.

Svojim autoritetom, ljudskom toplinom i smirujućim i nenametljivim  šarmom  fascinirao je naše najpoznatije tenisere.

Autor je 17 stručnih medicinskih izdanja, od koji su mnoge prevedene na engleski jezik, a knjiga Sportska medicina, čiji je priređivač, a potpisnici tekstova brojni medicinski stručnjaci i njegove kolege, može se smatrati kapitalnim delom kada je reč o sportskoj grani medicine.

Uprkos dobrim prilikama, odoleo je iskušenju da ostane u svetu, a samoprekornim radom i inovacijama, postao i poznat i priznat stručnjak u svetu.

Odanošću svojoj profesiji i svom narodu - Zdeslav Zdenko Milinković ostavlja trag u vremenu.

Autor emisije: mr Mirjana Raičević Tasić.