Čitaj mi!

Pobednik iz senke: Branimir Ilić Tajler

U godini jubileja, tri decenije od osvajanja svetskog zlata na juniorskom prvenstvu košarkaša u Bormiju, o zlatnim generacijama jugoslovenske i srpske košarke, rodnom Pirotu, košarkaškoj akademiji i životu u Kavali, za Program za dijasporu RTS govorio je Branimir Ilić, kondicioni trener jugoslovenske reprezentacije od 1985. do 1991. godine.

Branimir Ilić je u svom rodnom Pirotu znan kao Tajler. Kao odličan fudbaler, nadimak je dobio po čuvenom krilu Mančester Junajteda.

Znanje i energija ovog profesora fizičkog vaspitanja učinili su da Pirot sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka postane ozbiljno konkurentan skijaški i atletski centar.

Branimir IlićBranimir Ilić

Branimir je niz godina trenirao i vodio smučare "Midžora". Potom je u visine uzdigao Atletski klub "Pirot". Tajlerovi kondicioni treninzi bili su prave male atletske bravure. Za inovacije na tom polju mnogo puta je nagrađivan.

Branimir Ilić već 25 godina živi u Kavali. Kao košarkaški trener izgradio je ime i autoritet u ovom gradu. Voli Grčku ali navija za Srbiju. I veruje da naši košarkaši mogu, uskoro, do novog evropskog zlata.

Kadetska reprezentacija Jugoslavije 1987. Branimir Ilić (gornji red, drugi zdesna)Kadetska reprezentacija Jugoslavije 1987. Branimir Ilić (gornji red, drugi zdesna)

Autor i urednik: Mirjana Nikolić
Snimatelj: Boban Grčić
Realizator: Marija Grujić

broj komentara 0 pošalji komentar