Čitaj mi!

Iz Slovenije s ljubavlju - Srbija do Une, Hrvatska do Drine

Otkud sad ovaj dokument za koji samo Edi Rama priznaje da ga je video, da li zaista dolazi od Janeza Janše ili je iza neko mnogo bitniji?

Kad se Jugoslavija raspadala on je bio slovenački ministar odbrane; sad kad je Janez Janša premijer Slovenije ponovo se govori o promeni granica na prostorima bivše Jugoslavije. I to sve zbog navodnog nezvaničnog dokumenta koji je potekao iz Slovenije a koji predviđa ujedinjenje Srbije i Republike Srpske, Albanije i Kosova, Hrvatske i Zapadne Hercegovine gde većinski žive u Hrvati. Otkud sad ovaj dokument, za koji samo Edi Rama priznaje da ga je video, da li zaista dolazi od Janše ili je iza neko bitniji i koliko je uopšte realna nova promena granica?

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Prvi je to prošle godine uradio tadašnji američki predsednik Donald Tramp. Dva puta su Amerikanci dobili direktne uplate na račun. Prvi put 1.200, a drugi put 600 dolara. Vrlo brzo posle Amerike i Srbija se odlučila na ovaj korak i u junu prošle godine svaki građanin Srbije koji je to želeo dobio je 100 evra iz helikoptera. Zašto se ovaj novac zove helikopter mani, da li u Srbiji ima iste efekte kao i u Americi i zašto se nova tranša koja se sprema i u Americi ali i u Srbiji sve češće zove dron mani?

U Oko magazinu pogledajte i razgovor sa nekadašnjim pevačem Bijelog dugmeta Alenom Islamovićem.

Urednik emisije: Gorislav Papić