Čitaj mi!

Anđela, tv film

Anđela je televizijska drama nastala u sklopu saradnje Radio - Televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Snimanje se odvijalo pod supervizijom profesora Gorana Pekovića, mentora ovog projekta, i urednika TV drame Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa.

Drama "Anđela" je priča o našim naravima i mentalitetu. O malim ljudima koji se sreću u zajedničkoj bolničkoj sobi i do smrti, kao i istine o svojoj sudbini, dolaze suočavajući se s konačnim iskušenjima sopstvenih života.

"Anđela"

Likovi u drami prolaze kroz situacije u kojima nije sasvim jasno šta sanjaju, a šta im se u stvarnosti događa. Kroz ovu priču se prožimaju usamljenost i prijateljstvo, grubost, nežnost, ljubav i smrt. Radi se, zapravo, o komediji o umiranju i prolaznosti.

"Anđela"

Reditelj TV drame "Anđela" je student na master studijama režije na FDU Aleksandar Aleksić, direktor fotografije je apsolvent na smeru kamere Uroš Petrov, a producentski posao preuzela je studentkinja produkcije Nađa Đorđević. Scenograf je Nađa Trajković a kostimograf Anja Vranješ, obe studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Kompozitor muzike za TV dramu je Damjan Jovičin, student Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Montažu, kao i snimanje i obradu zvuka, takođe će potpisati studenti FDU-a.

"Anđela"

Glavne muške uloge poverene su iskusnim glumačkim imenima - Slobodanu Beštiću i Dimitriju Iliću, a glavni ženski lik tumači mlada glumica Isidora Građanin. Kao specijalni gost u drami se pojavljuje i glumac Svetozar Cvetković.

Stevan Koprivica
Stevan Koprivica

urednik TV drame: Marko Novaković
mentor projekta: prof. Goran Peković
reditelj: Aleksandar Aleksić
scenarista Hristina Mitić (po istoimenoj drami Stevana Koprivice)
producent RTS: Goran Radić
producent FDU: Nađa Đorđević
direktor fotografije: Uroš Petrov
scenograf: Nađa Trajković
kostimograf: Anja Vranješ
kompozitor: Damjan Jovičin
montažer: Aleksandar Aleksić
snimatelj zvuka: Alen Duš i Dušan Krsmanović
dizajner zvuka: Dino Dolničar
proizvodnja: Radio - Televizija Srbije i Fakultet dramskih umetnosti 2019. godine