Čitaj mi!

Sarajevo, Sokolac, Breza - vakcine i politika

Ako je narodni zabavljač sa Romanije morao da doda nove stihove da bi bio ispravno shvaćen, da li onda vakcine mogu da nešto promene u regionalnoj politici?

Vikend nakon što su Sarajlije hrlile u Srbiju po vakcinu, glavni grad Bosne i Hercegovine i okolinu obišao je naš Vladimir Banić. U Sarajevu je čuo poziv Vranjancima na ćevape, a išao je i tragom dve poznate pesme pa se našao u Brezi, o kojoj je nekad pevao Čola ali i na Sokocu gde je tražio ju tjub senzaciju čije stihove prisvajaju antivakseri. Na kraju je za sve koji nisu dobro shvatili Goci promenio ploču a da li će vakcine doneti neke promene i u regionalnoj politici?

Vuksan Knežević danas u 91. godini živi mirno u svom Zrenjaninu. Međutim, život mu je bio sve samo ne miran. Sa 17 godina zbog devojke je završio na Golom Otoku. U Brozovom Gulagu proveo je godinu i po dana i naposletku je sve oprostio i svojim mučiteljima i devojci zbog koje je stradao. Na kraju su svi postali likovi u njegovim knjigama. O Vuksanu Kneževiću, poslednjem Golootočaninu u Vojvodini govori priča Oko magaziina.