Čitaj mi!

Oko: Pokoravanje Srbije i Čačka

O Uelbeku, najkontroverznijem piscu današnjice i trojici legendarnih košarkaša iz Čačka: Mišoviću, Kićanoviću i Obradoviću

Sve što je Uelbek stvorio kao prozaista služi na čast njegovoj poeziji, kao što ta poezija služi na čast njemu, kao romansijeru koga su senzacionalisti proglasili prorokom, pornografom, ateistom i čovekomrscem, što Uelbek ne samo da nikada nije bio, nego nikad ne bi mogao ni da postane", ovako tekst o Mišelu Uelbeku na portalu Oka završava njegov srpski prevodilac. Vladimir Janković je tekst za Oko pisao povodom Uelbekovog 65. rođendana ili mu je danas 63. rođendan? To zna samo Uelbek a šta mi znamo o najkontroverznijem piscu današnjice koji ipak pre dve godine nije došao u Beograd.

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Žoc, Kića i Maršal sa Morave, legende i mitovi čačanske košarke - televizijska je priča godine u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije. Marko Ljubomirović je u Čačku pokušao da otkrije tajne veze ovog grada i ovog sporta, da sazna kako to da je Dragan Kićanović bio najbolji košarkaš Evrope, Željko Obradović najbolji trener u Evropi a da obojica kažu da je najveće ime čačanske košarke zapravo Radmilo Mišović.

Urednik emisije: Gorislav Papić