Čitaj mi!

S Tamarom u akciji

Akcija za porodicu Dija iz Bele Crkve

Porodica Dija, Anica i Dilber žive u Beloj Crkvi sa četvoro maloletne dece. Draga, Marija, Stevan i Andrea su učenici osnovne škole i dobri su đaci. Anica, vredna domaćica, pored brige o deci, zadužena je i za kućne poslove. Dilber, bez stalnih primanja, uspeva da obezbedi svojoj porodici osnovne uslove za život, vredno radeći i po nekoliko poslova istovremeno.

I pored teških uslova u kojima živi porodica Dija, uvek su vedri i nasmejani. Anica i deca su najveća podrška Dilberu, a i on njima. Ne libe se da mu pomognu kad god je to moguće. Jedino što nije bilo moguće za njih je da staru trošnu kuću u kojoj žive, učine uslovnom za život. U tome im je pomogla ekipa emisije "S Tamarom u akciji".

Uz veliku pomoć lokalne samouprave, opštine Bela Crkva, ekipa emisije "S Tamarom u akciji" u potpunosti je kuću renovirala i opremila je novom stololarijom, keramikom i sanitarijama, podovima, nameštajem i belom tehnikom.

Lokalna samouprava je poslala dodatnu ekipu majstora koja je porodici Dija uradila nov krov i fasadu na kući. JKP je sredilo dvorište, izbacili smo nepotrebne stvari i očistili septičku jamu. Tamarina ekipa je rešila pre svega ogromnu vlagu u kući i napravila novo i funkcionalno kupatilo koje će olakšati život mnogobrojnoj porodici. Sva deca su dobila svoj kutak, a roditelji topao i funkcionalan dnevni boravak. Uz očišćene oluke i dve peći, neće više biti zime a ni vlage za naše drage Dije!

Bela Crkva ili "Vojvođanska Venecija" kako je nazivaju, okružena mnoštvom jezera i reka, smeštena na obroncima Deliblatske peščare, predstavlja raj i odudara od ravnice žitnih polja južnog Banata.

Belocrkvanska jezera su apsolutni simbol grada i mesto okupljanja svih ljubitelja prirode. Na njima vredno treniraju ronioci i vaterpolisti.

Gradić bujnih parkova, otmenih fasada baroknog stila, poznat i po velikom broju verskih i kulturnih objekata koji simbolišu kulturu i tradiciju naroda koji ovde vekovima žive zajedno u slozi.

Da li su se i belogardejci u takvu Belu Crkvu zaljubili i tu nastanili, kada su pre stotinak godina došli iz Rusije, njihovi potomci svedoče o tome.

Trinaesta emisija desete TV sezone "S Tamarom u akciji" na programu je u petak, 25. decembra, od 21 čas na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.