Čitaj mi!

100. Emisija - Istine i zablude o respiratorima

Ove nedelje družićemo se u jubilarnoj 100. emisiji. Kao i uvek, očekuju vas nove korisne informacije i zanimljivi sagovornici.

Prvi gost prve snimljene RTS ordinacije ponovo dolazi i otkriće kako je podneo korona virus, anesteziolog će razrešiti zablude o respiratorima, a od nutricioniste ćemo saznati koje namirnice sadrže D vitamin.

U prvom delu emisije, "Korona", svoje iskustvo sa virusom kovid 19 podeliće Nenad Okanović, glumac i voditelj. On je bio prvi gost prve snimljene RTS ordinacije pre više od 4 godine. Sada će otkriti kakvog je zdravlja danas, šta se promenilo za ovih nekoliko godina, a govoriće i o tome kako je psihički podneo koronu i koliko mu je virus teško pao.

"Istine i zablude" biće o respiratorima. O tim mašinama se malo zna, kruži mnogo netačnih informacija, zato će stručnjak pokušati da ih razreši i strah od te mašine razbije ili bar smanji. Prof. dr Nebojša Lađević, anesteziolog iz Kliničkog centra Srbije objaniće da li respirator oštećuje pluća, od čega zavisi da li će se pacijent oporaviti, može li se respirator izbeći i još mnogo toga.

U dobro poznatom bloku, "Hrana kao lek", biće reči o namirnicama koje sadrže vitamin D. Saznaćete na koje laobratorijske vrednosti treba reagovati, da li se hranom može uneti dovoljno vitamina D, kako treba uzimati suplemente i još dosta toga korisnog. Sve će objasniti nutricionista Jovana Srejić Ferluga.

Autor i voditelj je Marija Popović.

Reditelj je Nenad Krkelić.

 

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]