Čitaj mi!

Na veslu priča Milan Mumin: Ništa nisam dužan

Nema poštede. Nije matematika. Ne kompromisu. I kada grešiš, greši srcem, ne greši dušu. Ne iz zla ni zbog koristi. Uspravan, da uvek i svakog možeš da pogledaš u oči. Doći će na naplatu. Šta drugo vredi ispred ništavila?

Milan Mumin rođen je 1971. godine u Novom Sadu. Frontmen i autor pesama benda „Love Hunters“, koji od 1987. godine peva na engleskom jeziku, a iza sebe ima 12 albuma. Komponovao muziku za pozorišne predstave. S performansom „Waver“ koji je izvodio sa Balintom Sombatijem nastupao u 10 zemalja. U SAD, gde stvara i vozi taksi, se iz Srbije preselio 2004. godine i od tada živi na relaciji Novi Sad – Njujork. Prema motivima njegove biografije snimljen je film „Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija“. Objavljene su dve knjige prepeva njegovih autorskih pesama na srpski i strip album o njemu. Dobitnik Oktobarske nagrade Grada Novog Sada 2019. godine.

TREJLER: https://youtu.be/X7gz3_zYLLM

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović, DP; snimatelji: Marko Ristić, Lav Boka - dron; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; veslači: Veslači klub „Danubijus 1885“ - Danilo Lučić, trener; spiker: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Novi Sad

Produkcija: Šta hoćeš ©2020. wdoyouw.org