Čitaj mi!

Velika iluzija - Film kao izlaz

Pažnju i pohvale stekla je zapaženim komičnim ulogama. Da je glumica širokog dijapozona dokazala je kompleksnom dramskom ulogom u psihološkom trileru "Jedini izlaz", rediteljskom debiju Darka Nikolića. U "Krupnom planu" Velike iluzije, glumica Anđelka Prpić.

"Bioskop je mesto gde se filmovi najlepše i najbolje gledaju i možemo stvoriti sve uslove da to bude bezbedno i sigurno." Tako je reditelj i predsednik Saveta Festivala autorskog filma Srdan Golubović, predstavio 26. izdanje beogradskog festivala koji je od 1994. posvećen pokretnim slikama sa drugačijim pogledom na svet. Govorimo o filmovima glavnog programa - "Sibir" autobiografskoj ispovesti Ejbela Ferare i "Novi poredak" nasilnom trileru o pobuni, meksičkog reditelja Mihela Franka. Zbog čega bi trebalo pogledati film "Vila" jermensko-ruske rediteljke Ane Melikjan, iz rakursa Sanje Milić. U "Premotavanju" o četiri i po decenije jednog od najboljih, ne samo američkih filmova sedamdesetih godina 20. veka "Let iznad kukavičjeg gnezda" oskarovca Miloša Foramana.

Sandra Perović i Anđelka Prpić
Sandra Perović i Anđelka Prpić

U "Kontraplanu" sa proslavljenim danskim glumcem, međunarodnom zvezdom Matsom Mikelsenom, koga je Evropska filmska akademija nominovala za najboljeg glumca.

Anđelka Prpić
Anđelka Prpić

Autor i urednik emisije: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Selina Lovren Aksentić, Zoran Janković
Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

Sandra Perović
Sandra Perović