Čitaj mi!

Upitnik

U Srbiji su od danas na snazi nove mere za suzbijanje korona virusa. Mere će važiti deset dana, a najvažnija se tiče skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Druga mera je obavezno korišćenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru u svakoj situaciji kada se ne mogu izbeći međuljudski kontakti. Zabranjena su i sva javna okupljanja sa prisustvom više od pet osoba, takođe i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Rezultati istraživanja ukazuju da su nivoi Kovida-19 najviši u prvim danima bolesti i da je živi virus sposoban da se množi devet dana pošto se simptomi pojave. Kako se boriti protiv virusa, kada je, kako kažu epidemiolozi, ušao u porodice, kada svako od nas poznaje nekog ko je oboleo, kada su kovid i privremene kovid bolnice pune pacijenata? Virus ne jenjava, da li je jedini spas u vakcini? Šta nismo znali o koronavirusu, a šta smo do sada naučili?

Gosti: dr Predrag Kon, epidemiolog, dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun i dr Marijan Ivanuša, direktor kancelarije SZO u Srbiji.

 

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]