Čitaj mi!

Istine i zablude o lekovima

Nova RTS ordinacija donosi nove tri teme o zdravlju. Voditeljka RTS-a podeliće svoju priču o borbi sa virusom korona, stručnjak će razjasniti zablude o korišćenju raznih lekova, pa i onih koji se koriste za lečenje kovida 19 i na kraju ćete saznati kako kod kuće možete napraviti masku za lice od bundeve.

U prvom delu emisije, "Korona", novinarka i voditeljka RTS-a Sanja Dragićević Babić otrkriće kako je podnela virus korona. Ona će objasniti kako su počeli simptomi, šta joj je teško palo, a otkriće i sa kojim se zdravstvenim problemom izborila nekoliko godina pre pandemije.

Rubrika "Istine i zablude" donosi razjašnjenje mnogih mitova u vezi sa korišćenjem lekova. Prof. dr Janko Samardžić, klinički farmakolog sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, razjasniće koja terapija za lečenje korone se pokazala kao efikasna, zašto se u lečenju tog virusa koriste antibiotici, šta ne treba jesti uz njih, na šta treba obratiti pažnju kada se koriste analgetici, kada sedativi stvaraju zavisnost i još mnogo toga korisnog.

Poslednji deo emisije je "Hrana kao lek". Farmaceut i specijalista kozmetologije Marijana Milosavljević pokazaće kako se pripema maska za lice od bundeve. Za tu jednostavnu masku potrebno je samo nekoliko sastojaka koji se mogu nabaviti u prodavnici i apoteci.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]