Čitaj mi!

Vruć vetar

Vruć vetar je jugoslovenska televizijska serija, snimljena u produkciji Televizije Beograd 1979. Scenario je napisao Siniša Pavić, a režirao je Aleksandar Đorđević. Serija ima 10 epizoda koje su premijerno emitovane u periodu od januara do marta 1980. godine. Mnogi se i danas sećaju Šurdine popularnosti u Budimpešti gde ga je dočekalo 100.000 ljudi! U Rimu je 1983.godine bio glumac godine, a Vruć vetar je u Rumuniji i Poljskoj proglašen za jednu od najboljih serija.

Jedna od najpoznatijih televizijskih porodica – Šurdilovići ove godine porslavila je 40-ti rođendan. Baš toliko je prošlo otkako su se Šurda, Vesna, Firga i Soća uselili u domove Jugoslovena.

Glavni junak Šurda, momak iz južnih krajeva Srbije dolazi u Beograd ne samo idući trbuhom za kruhom, već više tražeći onu vrstu posla koja bi mu najviše odgovarala.

Njegova odiseja počinje kupovinom jednog uhodanog berberskog lokala sa stalnim mušterijama. Posao obavlja kao moranje osećajući da to nije njegov pravi poziv. Upoznaje svog zemljaka Boba "svetskog momka" koji se tu ulepšava na kredit i koji sa njim ima nekakve planove za bolji život....

Pisac scenarija: Siniša Pavić

Režija: Aleksandar Đorđević
Uloge: Ljubiša Samardžić, Miodrag Petrović Čkalja, Radmila Savićević, Bora Todorović, Žika Milenković, Ljubica Ković, Vesna Čipčić, Miodrag Popović Deba, Mirko Bulović, Nikola Milić, Dušan Janićijević, Nikola Jovanović, Toma Jovanović i dr.