Čitaj mi!

TV lica: An Mari Ćurčić

An Mari Ćurčić je kao TV lice poznata prezenterka i novinarka vesti.

Otac joj je bio ambasador Konga u tadašnjoj Jugoslaviji, rođena je van granica naše zemlje, ali se kao devojčica sa majkom vratila u Beograd što je kako kaže, bila prilična hrabrost sredinom sedamdesetih biti samohrana majka sa detetom drugačije boje kože. Majka joj je bila podrška kroz odrastanje, baš kao i danas. Sa nostalgijom se seća Beograda osamdesetih, poznanstva sa sadašnjim suprugom poznatim muzičarem, rađanjem ćerke Marije koja je bila PR i manekenka i mlađe Jelene studentkinje arhitekture.

An Mari je je u poslednje dve godine potpuno posvećena borbi za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja zbog tragedije u kojoj je izgubila ćerku Mariju, na fb stranici "Za Tebe #Vredno je" pišu joj uglavnom mladi ljudi kojima je potrebna pomoć. Podsećajući ih da nisu sami, upućuje ih na adrese ustanova u kojima mogu da potraže stručnu pomoć, ali osećaj da i drugi imaju slične problem, da ne moraju uvek da budu nasmejani, da je u redu reći da nisi dobro, mnogo im znači, baš kao i njoj koja o svojim danima govori kao o emotivnim rolerkosterima.

Oktobar je mesec borbe za mentalno zdravlje, tim pre je ova priča An Mari Ćurčić poziv svima da se uključe i pomognu jer je prava poruka "Za tebe, važno je".

Autor: Tanja Peternek Aleksić