Stranac u Srbiji: Adi Bramasto

Prijateljski odnosi između nas i Indonezije postoje još iz vremena Pokreta nesvrstanih zemalja. Tada je Beograd bio širom otvoren za studente iz tog sveta. Posle raspada Jugoslavije, indonežanski studenti su ponovo počeli da dolaze 2010. godine. Jedan od njih je i Adi Bramasto.

Adi Bramasto je diplomirao na Fakultetu za međunarodne odnose u Džakarti, gde je i zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova Indonezije. Krajem 2011. godine dobija stopendiju Vlade Srbije za strane studente, pod nazivom "Svet u Srbiji", i započinje master studije na Fakultetu bezbednosti u Beogradu.

O svojim čestim odlascima na Titov grob, o druženju sa drugim indonežanskim studentima, o svom radu na promociji Indonezije u Beogradu i Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva "Nusantara", o poteškoćama koje je imao zbog srpske hrane, o profesorima i studijama na Fakultetu bezbednosti u Beogradu, o povratku u Indoneziju i drugim temama vezanim za boravak u Srbiji, govoriće u emisiji Adi Bramasto na tečnom srpskom jeziku.

U emisiji će se pojaviti i sekretar Društva srspsko-indonežanskog prijateljstva "Nusantara", Adijev mentor za master rad, indonežanski studenti, Avgust - vlasnik jedinog indonežanskog restorana u Beogradu.
Videćemo i čućemo hor i orkestar Društva "Nusantara", čiji su članovi Srbi i Indonežani.

Autor i urednik - Ranka Jakšić
Snimatelj - Slobodan Grče
Montažer - Milica Živojinović
Majstor zvuka - Slaviša Petrović
Obrada zvuka - Nebojša Dragićević
Muzički urednik - Vladana Marković