Kako slepi preživljavaju u saobraćaju?

Kao i svakog septembra, na početku školske godine svi govore o bezbednosti dece u saobraćaju. Ekipa emisije SAT se ovom temom bavi već 30 godina, ali su sada odlučili da to urade na drugačiji način.

Posetili su školu za učenike sa oštećenim vidom "Veljko Ramadanović" i iz prvog lica pokazuju gledaocima kako se potpuno slepa deca snalaze u saobraćaju, a u isto vreme svima nama skreću pažnju koliko je važno da svi poštujemo pravila, jer nismo svi isti, nemamo svi iste mogućnosti i koliko naše malo nepoštovanje pravila svima može drastično da oteža život.

Pokazuju i praktične savete kako da bezbedno prevezete svoje kućne ljubimce, a ljubitelji automobilizma uživaće u novoj mercedesovoj "C klasi", folksvagenu "T kros" i ekskluzivno će videti prezentaciju nove tojotine "supre" na stazi centra NAVAK.

Repriza emisije je petkom u 11.00 na Drugom programu.

 

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]