Specijal ''Razgovori u Vašingtonu - Lavirint nade''

Dvodnevni susret delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu bliži se kraju. Kome su očekivanja ispunjena, ima li razočaranih?

Raspoloženje učesnika dijaloga, videli smo, menjalo se iz minuta u minut. Menjao se, po svemu sudeći, i spisak tema o kojima su razgovarali. Šta stoji u dokumentu koji će potpisati predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenh kosovskih institucija Avdulah Hoti?

Predsednik Tramp će, kako se očekuje, prisustvovati potpisivanju ekonosmkih sporazuma. Da li je Trampovo prisustvo garancija da će dogovoreno biti i realizovano?

Da li je "tačku 10" potisnula rasprava o ekonomskim pitanjima, zapošljavanju mladih i privrednim podsticajima, ili će se ona vremenom ponovo vratiti na agendu?

Koji rezultati sastanaka u Vašingtonu će se videti odmah, a na koje efekte će se malo duže čekati, o tome u specijalnoj emisiji govore: Ivica Dačić, minstar spoljnih poslova Srbije, Ljiljana Smajlović, kolumnistkinja "Nedeljnika", Mihajlo Vesović, direktor u Privrednoj komori Srbije i Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije.

Čućemo prve utiske iz Vašingtone, ali i kako se razgovor dve delegacije pratio na Kosovu i Metohiji, a kako u Briselu.

Urednik i voditelj Nada Gogić

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]