Trezor: Vreme televizije

O velikim dramskim i humorističkim serijama

Igrane serije, Vreme televizije,  29. epizoda.

U periodu između 1977. i 1980. godine opadanje obima produkcije najizrazitije je u programima igranih serija. Ipak, Televizija Beograd, uz izuzetne napore, popunjava termine igranih serija, često preuzimajući i neizvršene obaveze drugih jugoslovenskih TV stanica u produkciji emisija toga žanra ili pribegavajući koprodukcijama sa tim stanicama. Reprezentativna je serija Više od igre, do danas među najboljim serijama TV Beograd.

Prikazana je i serija "Povratak otpisanih" sa tematikom iz narodnooslobodilačke borbe. Savremenu tematiku obrađuje humoristička serija "Pozorište u kući", započeta u prethodnom periodu i serija "Vruć vetar". I najzad, "Pripovedanje Radoja Domanovića" uspešno je oživela delo velikog srpskog satiričara.

Televizija Novi Sad takođe će se okušati u proizvodnji humorističkih serija. Njen prvenac je serija "Uniforme". U koprodukciji TV Beograd i TV Novi Sad počinju pripreme za snimanje serije Svetozar Marković, koja će biti emitovana 1981. godine.

Učesnici: urednik Milovan Vitezović; reditelji Zdravko Šotra, Aleksandar Đorđević, Dejan Ćorković, Zoran Šarić; scenaristi Slobodan Stojanović, Dragan Marković; snimatelj Dragoljub Mančić

Scenarista dr Miroslav Savićević, voditelj Mića Orlović, reditelj Nikola Lorencin

Urednice: Milena Jekić Šotra, Marijana Cvetković, Vesna Došen,  Bojana Andrić