Tompson, hrvatski bog Mars ili na rubu pameti

Marko Perković, Mihael Martens i Ante Pavelić

O nemačkom novinaru Mihaelu Martensu nedavno je pričala Srbija zbog biografije Ive Andrića. Sada o njemu priča Hrvatska zbog intervjua koji je objavio sa Markom Perkovićem Tompsonom. Ali i propratnog teksta o vezama hrvatskog pevača sa fašističkom ideologijom. Inače, Tompson je u nemačke medije došao zbog toga jer je njegovu pesmu na letovanju u Hrvatskoj pevao reprezentativni golman Manuel Nojer. Posle se izvinjavao. O svemu ovome ali i o tome kako je i gde muzički nastao Tompson i zašto je i danas 25 godina od kraja rata toliko popularan u Hrvatskoj?

Da nije Korone danas bi u Tokiju počele Olimpijske igre. Zbog pandemije sve je odloženo za godinu dana mada mnogi sumnjaju da će sve biti spremno za početak i 24. jula 2021. Šta se danas umesto Olimpijade dešava u Japanu, da li se sportisti zbog odlaganja prolaze kroz rolerkoster emocija, kako je to na tviteru napisao naš plivač Čaba Silađi. I da li je moguć Tokio 2021. bez vakcine protiv Kovida 19?

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]