Sanacija oštećenih objekata od poplava

Zbog već poznate situacije sa koronavirusom, u ime ekipe koja priprema i realizuje emisiju „Koridori" upućujemo apel svim gledaocima da i dalje budu odgovorni, da poštuju sve preporuke zdravstvenih radnika.

Porušen most preko reke Ljuboviđe u opštini Ljubovija
Porušen most preko reke Ljuboviđe u opštini Ljubovija

Stav Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od početka epidemije koronavirusa, bio je da se radi, ali uz sve mere opreza. Tako je i danas, u jeku građevinske sezone, kada je na gradilištima gotovo 5.700 radnika.

Oštećena putna infrastruktura u opštini Ivanjica
Oštećena putna infrastruktura u opštini Ivanjica

Koronavirus nas je zaustavio u uobičajenom delovanju, naterao nas je da promenimo ili zaustavimo planove i da budemo odgovorni i poštujemo sve preporuke i mere zdravstvenih radnika jer su one značajne zarad očuvanja i našeg zdravlja. Pojava na koju ne možemo da utičemo su klimatske promene. Velike i obimne padavine prouzokovale su poplave koje su prošlog meseca nanele veliku štetu u nekim delovima naše zemlje. U ovom trenutku još oko 120 km puteva na teritoriji Srbije je i dalje neprohodno zbog poplava. Procene su da se radi o šteti od oko tri milijarde dinara. U ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističu da će sve što nas je u oblasti infrastrukture kao državu i društvo zadesilo biti rešeno i da će država dati sve od sebe da svako klizište, most ili put popravi.

Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije
Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović obišla je Ljubiviju i Ivanjicu, opštine koje su pretrpele, kada je reč o putnoj infrastrukturu, velika oštećenja i u kojima ima najviše problema nakon junskih poplava. Obećala je da će sve štete od elementarnih nepogoda biti realizovane u što skorijem roku.

Urednik emisije je Goran Maslar.

Goran Maslar, urednik emisije „Koridori”
Goran Maslar, urednik emisije „Koridori”