Poljoprivredna proizvodnja i profit u tanjiru

Počelo je leto. Beremo plodove - rezultate našeg znanja, vremenskih prilika, organizacije.

Počela je i borba sa cenama, profit je u tanjiru - znaju agroekonomisti. Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore kuvari i domaćini koji u agroturizmu plasiraju svoje proizvode.

Maturanti ugostiteljske škole iz Vrnjačke banje - kakve mogućnosti nudi profesija kuvar. Profesor Marko Martinović - šta bi trebalo da sadrži jedan obrok i kako da ukrasimo tanjir.

Saša Ćurčić - zašto je rešio da posle boravka u Rusiji na padinama Goča proizvodi koziji sir i gosti putnike namernike.

Dražen Jakodović - rođen u Istri, kuvao u vrhunskim kuhinjama sveta, kakvu inspiraciju nalazi u Vrnjačkoj Banji i lepotama Šumadije.

Dragoljub i Verica Janjić - kako su sačuvali stado ovaca i tradicionalnu trpezu za eko-turizam koji priprema zet Slavoljub sa sinovima.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinar: Dragana Popov