Dramski utorak: Smrt Gospođe ministarke

"Dramski utorak" u mesecu martu posvećen je Savi Mrmku, jednom od najznačajnijih televizijskih reditelja iz vremena Televizije Beograd. Sava Mrmak je, u žanrovima televizijskog filma i televizijske drame, svojim režijama ostavio neizbrisiv trag u našoj kulturnoj zaostavštini.

"Smrt Gospođe ministarke"


Ciklus "Majstori TV režije - Sava Mrmak", koji predstavlja Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, u utorak 03. marta, započeće TV filmom "Smrt Gospođe ministarke", snimljenim 1991. godine po scenariju Dušana Savkovića.

"Smrt Gospođe ministarke"

Najveća srpska glumica predratnog perioda, Žanka Stokić, najčuvenija Gospođa ministarka iz Nušićeve komedije, u posleratnom periodu doživljava poniženja, pa i suđenje, zato što je igrala u kabareu i govorila tekstove na radiju "dok je narod ginuo na frontu za vreme rata". Ona, međutim, nije sigurna da ima krivice u njenom činu, niti da je nema, sigurna je samo da to što je činila ona, i njene kolege, nije zločin za koji je jedina ispravna kazna bilo streljanje, a milosrđe suđenje i oduzimanje građanske časti.

"Smrt Gospođe ministarke"

Uloge tumače: Svetlana Bojković, Predrag Ejdus, Milenko Pavlov, Radoš Bajić, Andreja Maričić, Jelica Sretenović, Marko Todorović, Danica Maksimović, Tihomir Stanić, Boško Puletić, Petar Kralj, Toma Kuruzović...

Sava Mrmak Sava Mrmak

urednik ciklusa: Marko Novaković
režija: Sava Mrmak
scenario: Dušan Savković
direktor fotografije: Slobodan Obradović
scenograf: Slobodan Rundo
kostimograf: Boris Čakširan
montažer: Petar Putniković

broj komentara 0 pošalji komentar