Žene na izbornim listama

Poslanici u Skupštini Srbije su izglasali izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje je podnela poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić, a koje predviđaju zastupljenost žena od 40 odsto na izbornim listama.

Poslanici su prihvatili amandman poslanice Srpske napredne stranke Marije Obradović na izmene zakona koje je podnela poslanica Čomić, a kojim se precizira da na listama među svakih pet kandidata moraju da budu dve žene.

Šta donose ove izmene zakona o većem učešću žena na izbornim listama? Da li je to istorijska odluka, kako kaže predsednica Skupštine? Koliko veće učešće žena u političkom životu Srbije znači na njenom evropskom putu?

O tome govore gošće Upitnika: Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ,  Gordana Čomić, narodna poslanica DS i Olena Papuga, narodna poslanica LSV.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 11. feb 2020, 22:15) - Mirjana Krstic [neregistrovani]

Upitnik

Najzad u ovoj emisiji veceras smo imali goste koji nisu jedni drugima upadali u rec vec postovali se i uvazavali! Gosce su svojim lepim primerom pokazale zasto vise zena treba u politici!Posebno divljenje upucujem gospodji Comic na hrabrosti da istraje na licnom stavu!

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]