Srbija na vezi

U večerašnjoj emisiji "Srbija na vezi"...

...ugostićemo Ljubišu Šljivića, mladića iz Kragujevca, koji je po profesiji ekonomista, prvi je Srbin koji je biciklom osvojio Severni pol. Osvajanje krajnjeg severa Evrope, Nordkapa, imalo je za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu slušnog aparata za dečaka iz Beograda i pomogao drugoj oboleloj deci. Ostvario je svoj san i podigao zastavu Srbije na najsevernijoj tački Evrope. Na putu kroz 12 zemalja, prešao je 14 000 kilometara, a bicikl  mu je bila i oslonac i podrška.

U susret Svetosavskom balu, gledaoce u Beč  vodi kompozitor Vojkan Borisavljević, a muziciranjem beogradski solista Dragoljub Bajić.

O dugogodišnjoj saradnji i nastupima u Beču, Borisavljević najavljuje i ovogdišnji nastup sa svojim saradnicima, a na poziv Srba u ovo delu Austrije.

Više od sto predstava iz Srbije imala je priliku da vidi publika u glavnom gradu Austrije, u prestižnom Akcent Teatru, a do novih nastupa tamošnjoj multikulturalnoj pozorišnoj publici, predstavljamo ovo pozorište.

Mladi talenti u svim sferama postaju sve angažovaniji i u medijima. RTS ima dugu tradiciju u negovanju i praćenju naše dece. Posebno u oblasti matematike, svetu smo već dobro poznati. Talente u Srbiji i decu srpskog porekla u regionu, kroz nove serijale, okuplja urednica i autorka brojnih serijala o talentima, novinarka RTS-a Tanja Čanić, koja će sa gledacia podeliti svoa iskustva.

Urednici Jelena Đorđević Popović i Dušan Žarković

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar