Milorad Dodik

Dan Republike Srpske, 9. januar, protekao je svečano u Banja Luci, uz prisustvo najviših zvaničnika iz Srbije, ali je u delu javnosti Bosne i Hercegovine i ove godine izazvao potrese. Zbog čega sarajevski zvaničnici optužuju Srpsku i Dodika za protivustavno delovanje i "udar na Bosnu i Hercegovinu"?

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH u intervjuu za Upitnik govori kako vidi Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu u narednoj deceniji. Da li su veći izazovi u ekonomiji ili u očuvanju identiteta RS? Kakav je značaj Programa reformi zbog kojeg je nastao haos u Skupštini RS, a srpska opozicija optužila Dodika da "vodi RS u NATO", i za "najveću izdaju RS u poslednjih 20 godina"?

Šta dugoročno može značiti Deklaracija Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića koja je doneta prošle jeseni i izazvala oštre reakcije u Srpskoj? 

To su samo neka od pitanja o kojima će u intervjuu za Upitnik govoriti Milorad Dodik, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Autor i urednik emisije je Olivera Jovićević.

broj komentara 0 pošalji komentar
Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]