Srbija na vezi

U večerašnjoj emisiji, između ostalog, predstavljamo knjigu niškog novinara Milorada Doderovića „Sedma sila bez krila“ - mojih prvih 40, posvećena njegovim značajnim jubilejima – 40 godina profesionalnog novinarskog rada i 25 godina dopisničkog rada za australijski državni Es Bi Es radio. Autor, Milorad Doderović je naš gost.

Knjiga Borisa Trbića i Jelene Tucaković, “Luka u manastirima: o zaustavljenim trenucima vremena”, je knjiga putopisne proze o putovanju oca i sina iz Australije u zemlju očevog porekla. Nastala je saradanjom dvoje autora, dugogodišnjih prijatelja, od kojih će  jedan biti sa nama u studiju.To je Jelena Tucaković, kustos Etnografskog muzeja.

Iz Melburna će nam se u toku emisije javiti i drugi autor, Boris Trbić.

Humanitarna organizacija “Mali svet Kanada” iz Toronta stipendira đake I studente u Srbiji I Republici Srpskoj. Da bi pomogli 65 stipendista, ove godine organizovali su rok koncerte, pozorišnu predstavu, a godinu završili humanitarnom večerom u Torontu, odakle nam se javlja Branka Dikanović.

Muzička gošća, Božica Boba Nedeljković, trideset godina živi I radi u Švajcarskoj. Dugi niz godina je kao umetnički rukovodilac bila aktivna u srpskom folklornom društvu “Homolje”.
U našem program, premijerno će izvesti pesmu  “Cveta trešnja”, sa tradicionalnim motivom.

broj komentara 0 pošalji komentar