Ovo je Srbija

"Srbijavode" će u Paraćinu aktivirati mobilni sistem za odbranu od poplava reke Crnice koja je u 2014. godine nanela ogromnu štetu žiteljima tog grada.

Pošto u centru postoje objekti koji onemogućavaju izgradnju objekata za trajnu zaštitu, nemačka Razvojna banka finansirala je ovaj mobilni sistem. Detalje sa terena preneće Radovan Jovanović.

Na Pedagoškom fakultetu u Užicu počinje humanitarna akcija, koju će realizovati i ostali univerziteti, "Humanost kao umetnost". Ulaznica za događaj biće slatkiši i knjiga koji će završiti u novogodišnjim paketićima za decu na Kosovu i Metohiji, a uručiće im ih Fondacija "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić". Akciju prati Natalija Vidić. 

Koordinaciono telo i Grupa 484 organizuju obrazovno-turističku turu gradom pod nazivom "Nevidljive mape grada", koju su osmislili bujanovački srednjoškolci. Oni su i autori razglednica svog mesta , na kojima je ispisana njegova istorija. Prilog Danice Mirić.

U zrenjaninskom Kulturnom centru, po 15. put, radovi međunarodnog konkursa "30 x 30". Ove godine više od 200 autora na umetnički način odgovoriće na pitanje: "Danas kako ti je?" Neki od odgovora, u prilogu Branislava Prokića.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar